Столичната община е мотивирана да намери смели идеи, които

...
  Столичната община е мотивирана да намери смели идеи, които
Коментари Харесай

Кризата като възможност - Столична община започва набиране на проекти

 
Столичната община е стимулирана да откри смели хрумвания, които преглеждат рецесията като опция, които намират изобретателен отговор на актуалните провокации и търсят устойчиви решения на компликациите, породени от пандемията от COVID-19. Смели хрумвания, които сплотяват жители, организации, бизнеси, институции в справяне с следствията от спешната обстановка. Решения, които развиват общности, разпознаващи и подготвени да противодействат на езика на омразата и умишленото разпространяване на информация, която насажда ненавист и разделя обществото.  Развитието допуска не само  основаване на тактики за оцеляване, само че и за прекосяване на идващ, по-развит и съвременен стадий, който дава благоприятни условия за адаптиране към новата среда и новите потребности, намира нови подходи за справяне с проблемите и трансформира компликациите в решения. Етап, който  сплотява общностите, събира ги за значими дела и ги прави защитими от езика на омразата и подправената информация, водеща до напрежения сред разнообразни общности, сред поколенията, сред хората.
Програмата „ Кризата като опция “ финансира планови хрумвания в 2 посоки:
Направление 1: Дигитално адаптиране и реализиране на резистентност на организации. ( Безвъзмездна финансова поддръжка на план в размер до 20 000 лева.) Направление 2: Развитие на общности ( Безвъзмездна финансова поддръжка на план в размер до 10 000 лева.) Проектите ще бъдат подавани единствено по електронен път. Насоки за кандидатстване по програмата „ Кризата като опция “ можете да намерите  ( ). Крайният период за подаване на планови оферти е.
Общият бюджет на програмата „ Кризата като опция “ е 500 000 лв., който се разделя сред двете посоки и менторска стратегия в поддръжка на претендентите. Програмата „ Кризата като опция “ ще даде опция на кандидатстващите организации да получат менторска поддръжка и насоки в процеса на създаване на плановото предложение, посредством образуване на общи и самостоятелни онлайн съвещания.
Консултациите ще бъдат в четири посоки:
- Общностно развитие;
- Комуникация в цифрова среда;
- Бизнес развиване
- Технологично развиване
Подробна информация за менторската стратегия ще бъде предоставена по време на осведомителните дни.
Онлайн осведомителни дни:
 В София ще има площад Вацлав Хавел В София ще има площад " Вацлав Хавел "
Вацлав Хавел, огромният демократ, драматург и европеец, една персона отвън стандартите на политиката, субкултурният, свободният и обичащ...
28 октомври от 10:00 ч до 12:00 ч.
30 октомври от 14:00 ч до 16:00 ч.
Желаещите да се включат в един от онлайн осведомителните дни могат да се регистрират .
Всички регистрирани ще получат линк на електронните си пощи в деня преди определената дата за присъединяване в осведомителния ден, посредством който линк ще имат опция да се включат в онлайн събитието. Информационните дни ще бъдат записвани и оповестени в интернет страницата на програмата.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР